Fånga din bästa vän – för evigt

20 oktober 2019 admin

Det är inte särskilt överraskande att djur kan användas i terapi och som sällskap på äldreboenden. Deras blotta närvaro får tillvaron att liksom mjukna till lite, bli lite mer höljd i ett drömskt skimmer. Ett par trogna ögon och en mjuk päls gör helt enkelt under för hälsan.

Och det finns faktiskt en anledning till etta. När vi kelar och klappar våra hus- och sällskapsdjur så har det en fysiologisk effekt på oss. Att visas med djuren får våra kroppar att producera oxytocin, som verkar avslappnade och harmoniserande.
Faktum är att även våra djur får sig en dos av samma hormon när vi klappar dem.
Att gosa är helt enkelt en win-win för båda parter.

Ibland känns det nästan som att det räcker att titta på en bild på vårt husdjur för att den där oxytocin-shotten ska kicka igång. Att bli påmind om någon man tycker om, inte bara husdjur, har ju någon sorts effekt på oss det med.

Precis som med allt levande så vandrar även våra husdjur vidare en dag. Ut, eller kanske tillbaka, till det okända. 
Som tur är så går det ju att föreviga våra bästa vänner genom foto och film. Visst kan vi enkelt göra denna dokumentation själva, men vill man ha något extra är det en god idé att vända sig till yrkesproffsen.

Är du ute efter att ta djurporträtt i Borås så kan du vända dig till fotograf Marcus Schoenherr. Han har lång erfarenhet av fotografi, bland annat efter 12 år som verksam i San Diego i Kalifornien.

Nu när det börjar lacka mot jul så är det ju en särskilt god idé att passa på att föreviga ditt husdjur och ge bort fotot som julklapp till… ja till dig själv kanske?
Eller varför inte till husdjuret?

En annan idé är ju att passa på att ta ett helt familjefoto.
För i familjen ingår ju även hunden.

Fler nyheter